רכיבים:
• 7 כוסות קמח חיטה מלא
• ½ 3 כוסות מים חמימים*
• 25 גרם שמרים טריים
• כף מלח
• כף סוכר
• ½ כוס שמן/שמן זית
• קצת פחות מים בקמח כוסמין
• 25 גרם שמרים עד 4 קג
אופן ההכנה:
1. לשים 2 כוסות קמח + ½ 3 כוסות מים + שמרים + סוכר לערבב מיטב במזלג ולכסות בניילון ל- 20 דק התפחה.
2. להוסיף 5 כוסות קמח + מלח + שמן, ללוש היטב בקערה – בשלב זה לא כדאי להוסיף קמח, להניח ל ½ שעה.
3. ללוש היטב על משטח מקומח – להניח ל- ½ שעה.
4. ללוש היטב ולהניח שוב ל- ½ שעה.
5. הבצק מוכן לשימוש – לחלות, לחם, לחמניות, פיתות ועוד..
