רכיבים:
** סיר אידוי לקוסקוס
1 ק”ג סולת חיטה/כוסמין
1 כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1 כף חוואיג’ למרק
אופן ההכנה:
1. להרתיח מים/מרק בסיר התחתון
2. לשים את הסולת בקערה רחבה
3. לצקת את השמן על פני הסולת
4. למולל עם האצבעות את הסולת והשמן (עד שהשמן עוטף את הסולת)
5. לשפוך 1 כוס מים על פני הקערה ושוב למולל
6. לשפוך את תכולת הקערה לסיר העליון (המחורר) ולהעמידו על סיר המים/מרק הרותח עם מכסה סגור
7. כשהאדים עוברים לסיר העליון פותחים את המכסה וממשיכים בבישול 40 דקות
8. שופכים את הסולת לקערה,יוצקים עליה 1 כוס מים מחכים מעט ומוסיפים עוד 1 כוס מים וממוללים בידיים.
9. מחזירים את הסולת לסיר העליון (המחורר)וחוזרים על פעולות 6-7
10. שופכים לקערה מחכים עד שהסולת מתקררת, ומפוררים את הגושים בין כפות הידיים.
לבריאות!