
מתכון ללחם
רכיבים:7 כוסות קמח חיטה מלאה½3 כוסות מים חמימים*25 גרם שמרים טריים**כף מלחכף סוכר½ כוס שמן/שמן זית *קצת פחות מים בקמח כוסמין25** גרם שמרים עד 4
רכיבים:7 כוסות קמח חיטה מלאה½3 כוסות מים חמימים*25 גרם שמרים טריים**כף מלחכף סוכר½ כוס שמן/שמן זית *קצת פחות מים בקמח כוסמין25** גרם שמרים עד 4
רכיבים: ** סיר אידוי לקוסקוס1 ק”ג סולת חיטה/כוסמין1 כוס שמן זית3 כוסות מים פושרים1 כף מלח1 כף חוואיג’ למרק אופן ההכנה: 1. להרתיח מים/מרק בסיר
טף – ‘מזון על’ שכדאי להכירטף הוא הדגן הקטן בעולם שמקורו באפריקה. שמו העברי הוא “בן חילף” ושמו המדעי Eragrostis Tef או לעתים Teff. הטף
החקלאות האורגנית היא פועל יוצא מהשקפת העולם על התנהגותו המעשית של האדם בעולם הטבע.בראש ובראשונה נותנת כיוון לאדם, ובמיוחד ליהודי, על התיחסות נכונה לאמונה ולאדם.חלק
למה עדיף לחם מחמצת?מתברר שהתפחת בצק באמצעות מחמצת טבעית גורמת לפירוק חלקי של הגלוטן. כלומר אכילה של לחמי מחמצת שאור תקטין משמעותית את הסיכון לפתח
רגע לפני מגיעים לחוות הר סיני, כדאי לעצור במערת אביגיל. מסלול הליכה קצר, טבילונת במי מעיין שזורק אותנו לדוד המלך, אביגיל ונבל הכרמלי שבטעות משייכים
מתכון לבצק המתאים לחלות, לחם, לחמניות, פיתות ועוד..
לא הרצח של בעלה בידי מחבלים, לא הגנבה הגדולה שרוקנה את הדיר, וגם לא פרובוקציות מכוונות ומצולמות – דבר לא הצליח להזיז את דליה הר־סיני ממטרתה: חידוש החקלאות העברית ביהודה ושומרון. ורק משא השנים והאהבה הטרייה שכנעו אותה שהיא יכולה להוריד מעל כתפיה חלק מהעול, ולהתחבר אל הארץ בדרכים חדשות.
כתבה שפורסמה בעיתון ‘מקור ראשון’
הודיה כריש־חזוני | צילום: מרים צחי
רכיבים:7 כוסות קמח חיטה מלאה½3 כוסות מים חמימים*25 גרם שמרים טריים**כף מלחכף סוכר½ כוס שמן/שמן זית *קצת פחות מים בקמח כוסמין25** גרם שמרים עד 4
רכיבים: ** סיר אידוי לקוסקוס1 ק”ג סולת חיטה/כוסמין1 כוס שמן זית3 כוסות מים פושרים1 כף מלח1 כף חוואיג’ למרק אופן ההכנה: 1. להרתיח מים/מרק בסיר
טף – ‘מזון על’ שכדאי להכירטף הוא הדגן הקטן בעולם שמקורו באפריקה. שמו העברי הוא “בן חילף” ושמו המדעי Eragrostis Tef או לעתים Teff. הטף
החקלאות האורגנית היא פועל יוצא מהשקפת העולם על התנהגותו המעשית של האדם בעולם הטבע.בראש ובראשונה נותנת כיוון לאדם, ובמיוחד ליהודי, על התיחסות נכונה לאמונה ולאדם.חלק
למה עדיף לחם מחמצת?מתברר שהתפחת בצק באמצעות מחמצת טבעית גורמת לפירוק חלקי של הגלוטן. כלומר אכילה של לחמי מחמצת שאור תקטין משמעותית את הסיכון לפתח
רגע לפני מגיעים לחוות הר סיני, כדאי לעצור במערת אביגיל. מסלול הליכה קצר, טבילונת במי מעיין שזורק אותנו לדוד המלך, אביגיל ונבל הכרמלי שבטעות משייכים
מתכון לבצק המתאים לחלות, לחם, לחמניות, פיתות ועוד..
לא הרצח של בעלה בידי מחבלים, לא הגנבה הגדולה שרוקנה את הדיר, וגם לא פרובוקציות מכוונות ומצולמות – דבר לא הצליח להזיז את דליה הר־סיני ממטרתה: חידוש החקלאות העברית ביהודה ושומרון. ורק משא השנים והאהבה הטרייה שכנעו אותה שהיא יכולה להוריד מעל כתפיה חלק מהעול, ולהתחבר אל הארץ בדרכים חדשות.
כתבה שפורסמה בעיתון ‘מקור ראשון’
הודיה כריש־חזוני | צילום: מרים צחי